Herunder vises kun de sidste 10 blogindlæg. 

Se under kategorierne "Natur", "Jagt i Danmark""Jagt i Tyskland" og "Fisk og vandløb" og find tidligere blogindlæg.

En af dagens opgaver bestod i, at tage hånd om en henvendelse fra en bekymret hundelufter, som havde set et stort dødt dyr i et af vores vandløb.

Det var ikke svært at se, at der var tale om et rådyr, og efter at have fået dyret på land også at kunne konstatere, at der var tale om en gaffelbuk (gad vide hvordan hundelufteren vil reagere ved synet af en ko, hvis et rådyr er "et stort dyr"?

Nå, men i hvert fald underligt med en buk i sin bedste alder som forender i et vandløb. Mon ikke der er tale om en anskydning som ikke er blevet fundet? Det er der ikke nogen af de lokale jagtberettigede, der vil vedkende sig efter at være forespurgt, så det må stå hen i det uvisse. Den kan selvfølgelig ha´ været syg, og måske skræmt i vandet af en løs hund?

Men at tolke på dyrets tilstand nu, kunne det passe fint med en buk fra en af de sidste dage af sæsonen.


Lige nu kan man være heldig at finde blomstrende orkidéer i naturen. Her er det Priklæbet Gøgeurt som trives fint.

Husk at alle orkidéer i DK er fredet og ikke må plukkes.


Så kom lille Birla til vores hjem. Det er dejligt med hunde-liv i huset igen, og vi glæder os til at træne til jagt igen og til at ha´ en gå-makker til dagligt. Se lidt billeder af vidunderet her.


Endnu en fantastisk bukkejagt hos vores tyske venner.

I år havde vi 10-års jubilæum med jagt samme sted i Tyskland. Det er blevet til mange bukke, vildsvin og særdeles fremragende naturoplevelser.

Jubiliæumsåret blev ingen skuffelse. Vi skød 10 bukke og et vildsvin. Bukkene var som sædvanligt plukket fra alle hylder, men flere var rigtig fine, og i særdeleshed var en abnorm og dermed ekstra unik.

Se lidt billeder her via linket til instagram, eller se hele filmen fra turen her.


Så er der heldigvis allerede en ny hund på vej til familien. Og endda én med samme familie og gode jagtgener som vores nyligt afdøde Tikka. Vi glæder os til liv i have og hus igen :-).


Forår i Sverige
17.04.2019

Påske i det svenske som vanligt. Dejligt vejr og masser af forårsliv.


"Rotter på loftet"
05.04.2019

Som nævnt i et tidligere blogindlæg (10. februar 2019), mistede vi vores hund pludseligt efter kort tids sygdom for et  par måneder siden. Efter blot to uger uden hund til at patruljere haven, kom der uventede og uønskede gæster. Se videoen her, så du forstår hvad jeg mener......


I dag blev der etableret endnu en fantastisk gydebanke i Esrum Å. Esrum Ålaug, Fishing Zealands Grusbande og kommunen stod bag initiativet, som skal forbedre mulighederne for havørredernes gydesucces i åen. Se korte videoklip fra dagens strabadser her.


Forår
10.03.2019

Jeg er sikker på, at alle med hund, føler med mig og familien i dag, hvor vores dejlige Tikka desværre alt for tidligt døde pga sygdom.

Normalt ville vi have haft en ny hund allerede, som kunne tage over for den gamle hund på jagterne, men det nåede vi altså ikke denne gang. Derfor er det endnu mere tomt i huset end vi har prøvet før.